Show TV’nin sevilen programı" Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu " programı ekibi Akşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Akşehir'e gelerek çekimler yaptı. Yapılan çekimler 3 hafta sonra yayınlanacak programda ekranlara gelecek.



Anadolu’nun; damakları bayram ettiren geleneksel lezzetleri ile tanışıp, kültürel ve doğal güzelliklerine doğru masalsı bir yolculuğa çıkartan Show TV’nin sevilen programı ‘Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu’ Akşehir’e gelerek çekim yaptı.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Turgay Başyayla’nın, Anadolu’nun keşfedilmemiş şehirlerini, ilçelerini, köylerini gezerek, hiç duyulmamış türkülerini de seslendirdiği programda o yörenin en meşhur lezzetleri de izleyiciyle buluşuyor.

Yönetmen Ömer Şenol Şişman, Yapım Koordinatörü Mustafa Ülker, kameramanlar ve teknik sorumlulardan oluşan Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu Programı ekibi, Turgay Başyayla’nın sunuculuğu ile Akşehir’de Ulupınar Köyü, Nasreddin Hoca Türbesi, Gülmece Parkı ve Takkasızlar Konağı’nda çekimler yaptı...

Çekimler sonrası Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’yı da makamında ziyaret eden Sanatçı Turgay Başyayla, Başkan Akkaya’ya çekimlerdeki yardım ve destekleri için teşekkür ederek “Akşehir’de gün boyunca güzel çekimler yaptık. Burada o kadar bol konu ve lezzetli yemekler var ki hangisini çekeceğimizi şaşırdık. Güler yüzlü insanların olduğu bu şehirde muhteşem lezzetli yemekleri, türkülerle harmanlayarak güzel bir program çektik. Akşehir’in misafirperverliği ve güzellikleri bizleri her zaman olduğu gibi çok etkiledi. Akşehir’e konserler ve televizyon programları için defalarca geldim. Buradaki dostluklarımız bir başka. Çekim öncesi her zaman olduğu gibi yine profesyonelce hazırlık yapılmış ve bizler hiç zorlanmadan çekimlerimizi gerçekleştirdik. Bu nedenle bizlere yardımcı olan başta siz değerli Belediye Başkanımız olmak üzere tüm belediye yetkililerine, Akşehirli hanımlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok güzel çekimler yaptık. İnşallah yayınlandığında herkes beğenecek” dedi.

Başkan Akkaya’da Turgay Başyayla ve ekibine Akşehir’in tanıtımına sağladıkları katkı için teşekkür ederek, Sanatçıya Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saati ile Akşehir Belediyesi Kültür Yayınlarından oluşan bir set armağan etti.

Akşehir’de yapılan çekimlerin 3 hafta sonra yayınlanması planlanıyor.