İYİ Parti Konya 2. Olağan İl Kongresi; Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Mersin Milletvekili Behiç Çelik, İYİ Parti Konya İl ve ilçe teşkilatları ile CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş’ın katılımıyla yapıldı.





Partililerin yoğun ilgi gösterdiği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına hassasiyet gösterilen kongrede, mevcut İl Başkanı Gökhan Tozoğlu ve Nurdoğan Okur’un aday olduğu seçimde 486 delege oy kullandı. 472 geçerli oyun 310’unu alan Gökhan Tozoğlu Konya İl Başkanlığına yeniden seçildi.





Yaptığı açılış konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini eleştiren İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik; “Artık Bakanlık diye bir kurum kalmadı” dedi ve Bakanların kendi konularından sorumlu sekreterler gibi çalıştıklarını iddia etti.





İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da hükümetin Konya’daki icraatlarının yetersiz olduğunu söyleyerek; “Bunca destek aldınız ama Konya’ya hak ettiği hizmeti vermediniz. Konyalıyı artık kandıramazlar, Konyalı artık onlara göz açtırmayacak. Hakkımızı alacağız, iktidar olacağız. Konya’nın değişimini tüm dünyaya göstereceğiz” şeklinde konuştu.





Gökhan Tozoğlu konuşmasında; “Her geçen gün daha fazla büyüyen yapımızla insanımıza ümit olmak için buradayız. Siyaset topluma hizmet vasıtasıdır. Beklentimiz milletimizin müreffeh olmasıdır. Siyasal farklılıklara tahammül edemeyen iktidar partisine verdiğimiz mücadele zaferle taçlanacaktır. Çare İYİ Parti’nin iktidar olmasıdır” ifadelerine yer verdi.





Diğer aday Nurdoğan Okur ise kongreye hazırlık safhasında ciddi emek harcadıklarını söylerken; “Demokratik bir süreç geçireceğiz. Teşkilatlarımızı ayaklandırmak için göreve talibim” dedi.





Kongrede kullanılan 486 oyun 14’ü geçersiz sayılırken, Gökhan Tozoğlu ve ekibi 310 oy, Nurdoğan Okur ve ekibi 162 oy aldılar. Alınan sonuçla Gökhan Tozoğlu İYİ Parti Konya İl Başkanlığına yeniden seçilmiş oldu.