AKYÖRDER tarafından düzenlenen 22. Yörük Türkmen Kültür Şöleni’nde, Yörükler ve Türkmenler Deve Boynu Yaylası’nda buluştu.

Akşehir ve Yöresi Yörükleri Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (AKYÖRDER) tarafından Cankurtaran Mahallesi Deve Boynu Yaylası’nda düzenlenen 22. Yörük Türkmen Kültür Şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Şölene AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutanı Tolga Yuvalı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu ve vatandaşlar katıldı.



Cankurtaran Mahallesi Muhtarı Hüseyin Uyar ve AKYÖRDER Başkanı Mehmet Yaşar Örs’ün açılış konuşmalarının ardından, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Kaymakam Mehmet Türk ve AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de kısa birer konuşma yaptılar.



Başkan Akkaya, 22 yıldır devam eden şenliklerin kültürümüzün yaşatılmasındaki önemini vurgulayarak; Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘’Gidin Toroslar’a bakın, hala bir Yörük çadırı varsa ve o çadırın dumanı tütüyorsa, bu ülke yıkılmaz.’’ sözünü hatırlattı. Kaymakam Türk, diğer şenlikler gibi Yörük Türkmen Kültür Şöleni’nin de, konumu ve tarihi ile cazibe merkezi olan Akşehir’in tanıtılmasındaki öneminden bahsettiği konuşmasında, Akşehir’e dair spot bilgiler paylaştı. Milletvekili Orhan Erdem ise, bu yılki şölenin çok iyi hazırlanmış olduğunu, gelecek yıl yapacakları girişimlerle daha fazla sayıda misafirin katılmasını planladıklarını belirterek; ‘’Güçlü desteklerinden dolayı, Belediye Başkanı Salih Akkaya’ya teşekkür ediyorum.’’dedi.



Konuşmalarının sonunda Akkaya, Türk ve Erdem’e, AKYÖRDER tarafından kıl Yörük çadırı minyatürleri hediye edildi.



22.Yörük Türkmen Kültür Şöleni’nde Yörükler kendilerine has gelenek ve göreneklerini yaşatırken, şölen alanındaki develer de büyük ilgi çekti. Develere binerek fotoğraf çektirenlerin yanı sıra, rüzgârlı havadan faydalanan çocuklar da uçurdukları uçurtmalarla gökyüzünde renk cümbüşü yarattılar. En güzel Yörük Çadırı’nın da seçimi yapıldı. Uğur Önür, Deniz Toprak ve İsmail Çakır’ın konseriyle devam eden 22. Yörük Türkmen Kültür Şöleni akşam saatlerine kadar sürdü.