Tornacı Erol Cumbul Toki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Konya Bilim Merkezine ve Kelebekler vadisine kültürel ve eğitsel amaçlı bir gezi daha düzenledi. Bu Geziye 11. Sınıf öğrencilerinden 64 öğrenci ve beraberinde 1 öğretmen(Osman Bacılı) ve 2 idareci (Cafer Barış, Hasan Kütükcü) iştirak etti.


Gezi esnasında Konya Bilim Merkezi içinde bulunan Temel adımlar, Vücudumuz, Dünyamız adlı sergiler ve Planetaryum bölümü gezildi.


Planetaryum veya gezegen evinde, güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonları gezildi, ayrıca uyduların hayatımızdaki işlevleri kavranmış oldu.  Planetaryumların geleneksel sinema ya da tiyatro salonlarından ayrılan en önemli özellikleri, kubbe biçimindeki perdelerinin olduğu görüldü.


Bilim merkezinden ayrılan öğrenciler,  Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanı olan Kelebekler Vadisini de ziyaret ettiler ve burada farklı kelebek ve böcekleri görme şansı yakaladılar. Özellikle Filipinlerden gelen kelebekler için oluşturulan iklim şartları öğrencilerin ilgisini çekti. Geziyi bitiren öğrenci kafilesi akşamüstü Akşehir’e döndü. Okul Müdürü Hasan Kütükcü, geziye katılan idareci öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek eğitsel ve kültürel amaçlı gezilerin öğrencilerin gelişimine büyük katkılar sağlayacağını belirterek bu tür gezilerin devam edeceğini belirtti.