Akşehir Tornacı Erol Cumbul TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ nde, öğrencilerin meslekleri daha iyi tanıyabilmeleri, meslek seçiminde doğru karar vermeleri, başarılı insanların deneyimlerinden yararlanabilmeleri, ileriki hayatlarına daha doğru karar vermelerini sağlamak için “Kariyer Günleri” isimli proje başlatıldı. Proje kapsamında okul her ay bir konuğunu ağırlıyor.

Önceki aylarda farklı mesleklerden  başarıyı yakalamış kişileri davet eden okul, Nisan ayında, kendi mezunu olan Akşehir Devlet Hastanesi Acil Tıp Teknisyeni Demet Yarar’ ı misafir etti. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe 12. Sınıf öğrencileri katıldı. Yarar kendisini tanıttıktan sonra okul hayatı, okul hayatından sonra KPSS hazırlık süreci, mezun olduktan sonra karşılaştığı zorluklar, hastanede çalışmanın kolaylık ve zorlukları, hayatta karşılaştığı zorlukları nasıl aştığı konularında bilgiler paylaştı.



Söyleşinin sonunda Okul Müdürü Hasan Kütükçü yaptığı kısa konuşmada; “Öğrencimiz Demet’ i misafir etmenin gururunu yaşıyorum. Öğrencilerimizin iyi yerlere gelmesi bizleri mutlu ediyor. Sizlerden de geleceğini planlayıp bu doğrultuda çalışmanızı bekliyorum. Zaman geri getirilemeyen bir değerdir. Mevcut zaman ise en kıymetli olandır. Geleceğe özlemle, geçmişe üzülmekle vakit kaybetmeden bugünleri en güzel şekilde yaşayın. Bulunduğu zamanı değerlendiren insanların başarılı olduğunu kendiniz gözlemlediniz. Sizler başarılı olunca bizler gururlanıyoruz. Öğrencimiz Demet’ e buraya kadar gelerek bizleri onurlandırdığı için teşekkür ederken, sizleri de gelecekte mesleklerinin zirvesinde görmeyi temenni ediyorum.” dedi.