Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkan Vekili Mehmet Serhat Arslan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Gülcü ve AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı programın sunuculuğunu, Akşehir Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü gönüllüsü Ahmet Yusuf Keklik üstlendi.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeciİ Kur’an Kurslarının önemi ve işlevinden söz etti. Öğrencilerin Kur’an kurslarına ilişkin değerlendirmeleri, bir öğrenci tarafından şiir okunması ve slayt gösterileri takip etti.

Yarışmanın İlkokul Kategorisinde; Yusuf Etka Erdönmez birinci, Tuğçe Yalçın ikinci, Zeynep yakın üçüncü ve Zeynep serra Türkmen dördüncü oldular. Ortaokul kategorisinde ise Hatice Gül Arslan birinci olurken; ikinciliği Sevim Yıldırım, üçüncülüğü Teslime Yılmaz, dördüncülüğü de Burak Emre Demirkol elde ettiler.

Birinciler bisiklet, ikinciler tablet, üçüncüler akıllı saat ve dördüncüler de Bluetooth kulaklık ile ödüllendirilirken, ilk 15’e giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca, küçük yaşlarında hatimlerini tamamlayan Kur’an Kursu öğrencileri; 5 yaşındaki Mehlika Erva Aldemir ile 6 yaşındaki Furkan Gündüz de sahneye alınarak hediyelerle ödüllendirildi.