Akşehir Belediyesi ile Akşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında Toplum Tabanlı Kanser Tarama İşbirliği Protokolü imzalandı.





30 Ocak’ta imzalanan protokol, vatandaşların kanser taramalarında farkındalığını artırmayı ve sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmayı hedefliyor. Konu hakkında bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, belediyeciliğin sadece yol ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığına değindi. Akkaya, imzalanan protokolün amacını şöyle anlattı: “Bu protokolle, değerli hemşehrilerimizin kanser taramalarında farkındalığını artırmak ve sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Merkezden uzak mahallelerimizdeki hedef nüfusa dahil olan hanım kardeşlerimizin Sağlıklı Hayat Merkezi ve Devlet Hastanesi’nde taramalarının yapılabilmesi için ulaşımlarını sağlıyoruz. Amacımız, sağlık alanında da hemşehrilerimizin en iyi hizmeti alabilmesidir.” dedi.





30-65 yaş arası bayanlar rahim ağzı kanser taraması, 40-69 yaş arası bayanlar da mamografi çekimi için Belediyenin sağlayacağı araçlarla taşınacak. Taraması ve testleri yapılan bayanlar daha sonra yine Akşehir Belediyesi tarafından sağlanan araçlarla mahallelerine bırakılacak. Bu kapsamda ilk olarak Çamlı Mahallesinden 12 bayan gerekli taramalar ve testler için mahallelerinden alınıp sonrasında tekrar araçla mahallelerine bırakıldılar.





Yapılan protokol gereğince haftada en az 1 gün olmak üzere 20 vatandaşın taramasının yapılması hedefleniyor.