YSK'nın Uygulaması Aktifleştirildi





YSK’nın internet sitesinde, 31 Mart yerel seçimlerinde seçmenlerin oy kullanacakları sandıkları sorgulayabilecekleri uygulamalar aktif hale getirildi.





YSK’nın resmi internet sitesinde yer alan uygulamayla, T.C. Kimlik No ve istenilen kimlik bilgileri girilerek masaüstü bilgisayar, IOS ve ANDROID mobil uygulamaları ve e-devlet kapısından sorgulamayı bugünden itibaren yapabilecekler.





31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanacağınız sandıkları aşağıdaki linkleri tıklayarak öğrenebilirsiniz.





Nerede Oy Kullanacağım adresinden,
Mobil cihazınıza indireceğiniz “Seçmen Sorgulama” uygulamasından, ulaşabilirsiniz.





Yurt içinde ikamet eden seçmenler;





  • Askı dönemi içerisinde kişi, kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilir; askı dönemi sonrası kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandık alanı bilgilerini sorgulayabilir.
  • Seçim dönemleri dışında kişi, kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının seçmen kütüğünde kaydının bulunup bulunmadığını kontrol edebilir.
    Yurt dışında ikamet eden seçmenler;
  • Yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadığını, kayıtlı ise hangi dış temsilcilikte kaydının bulunduğu bilgilerini kontrol edebilirler.
    e-Devlet kapısından da https://www.turkiye.gov.tr/ linkinden ulaşabilirsiniz.