Seçim sonuçlarıyla ilgili olarak Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından yapılan açıklama şöyle:

‘’24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde; kadirşinas Akşehirli hemşehrilerimiz yine her zaman olduğu gibi üzerine düşeni yapmış ve Cumhurbaşkanımıza desteklerini göstermişlerdir. Ramazan Bayramı’ndan sonra ikinci bir bayram ‘Demokrasi Bayramı’ yapacağız demiştik, sefere çıktık, zaferi nasip eden Allah’a şükürler olsun. Elhamdülillah bugün bu ikinci bayramı yapıyoruz. Yüce Milletimiz; ‘Durmak Yok Yola Devam’ ilkesiyle koşarak devam demiş ve Cumhurbaşkanımıza teveccühlerini göstererek onun yol arkadaşı olmaya devam etmiştir.



Seçim çalışmaları boyunca bizlerle birlikte her alanda beraber olan milletvekili adayımız Orhan Erdem başta olmak üzere; AK Parti İlçe Başkanımız, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımız, Partimizin her kademesindeki teşkilat üyelerimiz, sandık görevlisi ve müşahitlerimizin gayreti ve siz değerli hemşehrilerimizin teveccühleri ile Akşehir’imizde yine zafere ulaşabilmenin sevinç ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.



16 yıl boyunca şehrimize, bölgemize ve ülkemize yağan hizmetler bundan sonra daha da artarak devam edecektir. İstikrara, İstikbale güvenen ve DEVAM diyen Aziz Milletimiz, dışarıdaki mihrakların ve içerideki işbirlikçilerinin oyununa gelmeden, 15 Temmuz’da olduğu gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dimdik durmuş, hainlere gerekli cevabı vermiştir. 24 Haziran’da Yeni Türkiye yolunda hep birlikte adım attık. 2 dönem Milletvekilliği ve Bakan Yardımcılığı yapan Orhan Erdem’i Ankara’ya Milletvekili olarak gönderebilmenin de coşkusunu yaşıyoruz. Önceki dönem Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu’na da hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeni dönemde bayrağı devralan Milletvekilimiz Orhan Erdem; Akşehir’imizin, Konya’mızın ve Ülkemizin şahlanışında hizmetleri ile teveccühlerinize layık olacaktır. Allah Akşehir’imize, Konya’mıza ve bu memleketimize hizmet edenlerin hepsinden razı olsun. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bu yeni dönemde bizlere hizmet etmeye devam edecek olan tüm milletvekillerimize bu zorlu ve kutsal görevlerinde Cenab-ı Hak’tan kolaylıklar vermesini temenni ediyorum. Onlara yol arkadaşlığı eden bizler de; yerel yönetimde siz değerli hemşehrilerimize bugüne kadar verdiğimiz hizmet ve projelerin daha da iyisine vermek için gayretle çalışmaya ve sizlere layık olmaya devam edeceğiz.



24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde oylarıyla destek olan, evlerinde ettikleri duaları, sahada yaptıkları çalışmaları ile zafere giden yolda katkı sağlayan tüm hemşehrilerime bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor, yeni dönemin ülkemiz, milletimiz, bölgemiz, Akşehir’imiz ile tüm İslam Coğrafyası ve mazlumlar için hayırlara vesile olmasını temenni ederek sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.’’