Yurt dışında gerçekleştirilecek olan tedavi için gereken yaklaşık 1 milyon Amerikan Doları tutarındaki meblağ, Türkiye genelinden olduğu gibi Akşehir ve çevre ilçelerden de gazetemizi arayarak bilgi alan, fitre ve zekatlarını Asya için kullanan vatandaşların katkılarıyla toplandı.

Küçük Asya’nın anne ve babası, mutlu haberi “asyayasasin” instagram hesabı üzerinden yaptıkları; “Asya yaşasın diye 11 aydır süren mücadelemizde bugün sizler sayesinde şükürler olsun yüzde 100’e ulaştık. Asya’nın pırıl pırıl bir geleceği olsun diye; emek veren, dua eden, sesini duyurmak için paylaşımlar yapan, durumu ölçüsünde az çok demeden destek veren, Asya’nın elinden tutan tüm güzel kalplere sonsuz teşekkür ederiz. Asya ve bizler bu emeği, bu mücadeleyi hiç unutmayacağız. İyi ki varsınız, hepinize minnettarız” paylaşımıyla duyurarak yardım eli uzatanlara teşekkür ettiler.

Gazetemiz, Antalya Valiliği’nden alınan izin ile Asya için başlatılan yardım kampanyasını, 20 Nisan tarihli “ASYA BEBEĞİ FİTRE VE ZEKATLAR İYİLEŞTİRECEK!” başlıklı haberle duyurmuştu. Gazetemizi de arayarak bilgi alan Akşehirli yardımseverler ve çevre ilçelerden birçok vatandaşımız, haberimizde yer verilen IBAN numaraları üzerinden fitre, zekat ve yardımlarını ulaştırdıkları Asya’nın tedavisinde önemli katkı sağladılar. SMA hastaları için gen terapisi yöntemiyle tedavi, dünyada yalnızca birkaç merkezde yapılıyor. Kampanyanın başarıyla sonuçlanması üzerine Asya Bebek, daha önce planlanan A.B.D.’deki merkez yerine, daha sonra temasa geçilen Dubai’deki merkezde tedavi edilecek.

Ülkemizde yaklaşık 3 bin civarında SMA hastası bebek ve çocuk olduğu tahmin ediliyor. Bugüne kadar yaklaşık 100 çocuğumuz için yardım kampanyası düzenlendiği, 30 kadar kampanyanın başarılı olduğu ve tedavi için gereken tutarın toplandığı biliniyor.

Pervasız Gazetesi olarak, yasal izinleri alınmış olmak kaydıyla diğer SMA hastası çocuklarımız için düzenlenecek olan yardım kampanyalarını da siz değerli okuyucularımıza duyurmaya devam edeceğiz. Mutlu sonla tamamlanan kampanyaya gösterdiğiniz duyarlılık ve yardımlarınız için Asya Bebek ve ailesi adına teşekkür ederiz.