Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlıklarına başlandığı belirtilen ve üzerinde, Konya’nın 31 ilçesinin en tanınmış tarım ürünleriyle yer alması beklenen yap-boz oyununda kirazın, Akşehir yerine Hadim ilçesinin görselinde yer alacağı konuşuluyor.

Akşehir, kiraz dışında da birçok tarım ürününe ev sahipliği yapıyor olmasına karşın, ilçelerin adlarıyla özdeşleşmiş ürünler söz konusu olduğunda tescilli Akşehir kirazı listede ilk sırada yer alıyor. Elli yıldan uzun bir süredir ihracatı yapılan Akşehir kirazı, Türkiye’de tescil alan ilk kiraz olma özelliğine sahipken kirazın bir başka ilçenin bilinen tarım ürünü olarak kullanılmasına Akşehirliler tepki gösteriyor.

Kiraz ya da bir başka ürünün, Akşehir dışında bir ilçenin de bilinen bir özelliği olabileceği ancak Konya’ya bağlı ilçelerin bir arada yer aldığı bir çalışma söz konusu olduğunda, yalnızca Konya’da ve ülkemizde değil dünya çapında kabul görmüş bir Akşehir kirazı varken ilçemizin başka bir tarım ürünüyle çalışmada yer almasının istenmesi, büyük bir hata olarak değerlendiriliyor.

Konya Tanıtım Günleri için İstanbul’da bulunan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve yetkililerin, vatandaşlar arasında iddia olarak konuşulan konuya dair bir bilgi aktarımında bulunması ve elbette tescilli kiraz dışında bir ürünle tanıtım yapılmasına karşı çıkılması isteniyor. Akşehir kamuoyu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan da iddiaya ilişkin bir açıklama bekliyor.