Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı bünyesindeki Sanal Taktik Eğitim Merkezinde (SATEM) özel harekat polislerinin bir hücre evine düzenlediği sanal operasyona katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; “Güvenlik güçlerimiz hiçbir risk altına girmeden en gerçekçi senaryolarda eğitimlerini alıyorlar” dedi.





SATEM’de incelemelerde bulunan ve senaryo gereği teröristlerin kullandığı bir hücre evi simülasyonlu sanal operasyona da katılan Bakan Varank, merkezle ilgili şu değerlendirmede bulundu:





“Burası teknolojinin geliştirilip özel operasyonlarda kullanıldığı, dünyadaki en büyük sanal taktik eğitim merkezlerinden biri. Burada polislerimiz, oluşturulan simülasyonlarda tıpkı gerçek ortamdaki gibi eğitimlerini gerçekleştiriyorlar. Güvenlik güçlerimizin yüksek teknolojiyi kullanıyor olması, gurur verici. Hiçbir risk altına girmeden en gerçekçi senaryolarda eğitimlerini alıyorlar. Yatırım maliyetlerini de düşündüğümüzde gerçek mermilerle yapılan eğitimlerden çok daha ucuza bu eğitimi gerçekleştirebiliyorlar.”





Açılışı geçtiğimiz günlerde yapılan merkezde özel harekat polisleri, uçak kaçırmadan metro ve rafineri baskınlarına kadar birçok farklı senaryoda hazırlanmış eğitim programlarına katılarak bilgilerini artırıyor ve tecrübelerini geliştiriyorlar.