Akşehir Altuntaş Mahallesi nüfusuna kayıtlı ve halen Akşehir’de Öğretmenlik yapan Eşi Ayşegül Safitürk, Akşehir Kaymakamlığı’nın tahsis ettiği bir araçla ağır yaralı eşinin yanına gönderildi

Mardin/Derik’te Hükümet Konağı’na yapılan saldırıda, ilçe kaymakamı ve 2 kişi yaralandı. Kaymakam Safitürk, ilçe belediyesine kayyum olarak atanmıştı

Mardin’in Derik İlçe Hükümet Konağı’na, PKK’lı teröristler tarafından el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Kaymakamlık makamının hedef alındığı saldırıda, ilçe belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ile 2 kişi yaralandı. İlçede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.


Olay, saat 12.15 sıralarında, Kale Mahallesi Diyarbakır Bulvarı üzerinde bulunan Derik Hükümet Konağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir grup PKK’lı terörist, Hükümet Konağı’na el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenledikten sonra, binanın önünde güvenlik önlemi alan polislere uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polisin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma, teröristlerin ara sokaklara kaçmasıyla sona erdi.


Kaymakam Diyarbakır’a sevk edildi


Hükümet Konağı’nda bulunan kaymakamlık makamının hedef alındığı saldırıda, ilçe belediyesine kayyum olarak atanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk ile 2 kişi yaralandı. Durumu ağır olan Safitürk'ün, Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi’nde yapılacak ilk müdahalesinin ardından Diyarbakır’a sevk edileceği bildirildi. Safitürk’ün Ankara’ya nakledilmesinin planlandığı ve bunun için de Diyarbakır Havalimanı’nda bir ambulans uçağın hazır durumda bekletildiği öğrenildi. Derik Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 2 yaralının sağlık durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi.


Bölgede operasyon başlatıldı


Hedef alınan kaymakamlık makamında büyük hasar oluşan saldırının ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Çoğunluğunu özel harekatçıların oluşturduğu polisler, bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattı.


Valilik açıklama yaptı


Mardin Valiliği, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “İlimiz Derik ilçemizde 10.11.2016 Perşembe günü Kaymakamlık binasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’e yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda birisi İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk olmak üzere 3 kişi yaralanmıştır. İki hafif yaralımızın tedavisi Derik Devlet Hastanesi’nde devam etmekte olup İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk Derik Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Milletimizin huzuruna ve ülkemizin bütünlüğüne kasteden bu menfur saldırının fail veya faillerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır” dedi.


Akşehir Altuntaş Mahallesi nüfusuna kayıtlı ve halen Akşehir’de Öğretmenlik yapan Eşi Ayşegül Safitürk, Akşehir Kaymakamlığı’nın tahsis ettiği bir araçla ağır yaralı eşinin yanına gönderildi. (İHA)