Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terhislerin 31 Mayıs 2020 Pazar gününden itibaren başlatılacağını açıkladı.





Normalleşme süreci çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nde tayin, atama, görevlendirme ve celplerin de başlatılacağını bildiren Bakan Akar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:





"Bilindiği gibi terhisler 1 ay süreyle uzatılmıştı. Bu konuda halkımız, asil milletimiz, Mehmetçiğimizin kıymetli aileleri bizleri destekledi, bunun ülkemizin, halkımızın hayrına olacağını herkes ferasetiyle anladı. Alınan tedbirlerin yeterli olduğu, artık terhis ve celplerin başlayabileceği noktasına geldik. 31 Mayıs Pazar gününden itibaren terhisleri başlatacağız.





Bununla ilgili önemli tedbirler alındı. Terhis olacak gençlerimiz 18 Mayıs'tan itibaren tedbir olarak gözetim altına alındılar. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ile yoğun bir koordinasyon halindeyiz. Şu ana kadar gözetim altında bulunan, terhis olacak gençlerimiz arasında herhangi bir vakaya rastlanmadı.”





Yeni celp kapsamında yükümlülerin sağlıklı şekilde birliklerine katılabilmeleri için de hazırlıkların tamamlandığını belirten Akar; il ve ilçe sağlık müdürlükleri ile garnizon komutanlıklarının aldığı tedbirler kapsamında askere gidecek gençlere 3-4 gün öncesinde PCR testi yapılacağını söyledi.