Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre; kamu kurumlarına yapılacak atamalar için en az ilkokul mezunu olma şartı aranacak. Yapılacak yerleştirme işlemlerine, yalnızca aşağıdaki şartları taşıyan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce bu şartları taşıdığının kontrolü yapıldıktan sonra hak sahibi olduğu belirlenen kişiler katılabilecek:

*Haklarında koruma veya bakım tedbiri kararı alınmış olanlar,

*Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal hizmet modellerinden en az 2 yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam edenler,

*18 yaşının dolduğu ve koruma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren 5 yıl içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış olanlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gönderilen listede yer verilen öğretim programı veya alan-dal bilgilerine göre kendilerine nitelik kodu tanımlanamayan adayların yerleştirme işlemlerinde tercihte bulunabilmeleri mümkün olmayacak. Bu adaylar; nitelik kodlarının tanımlanmasını sağlamak üzere mezuniyet belgeleri/diplomaları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne veya Genel Müdürlüğe iletilmek üzere Bakanlığın il/ilçe Müdürlüklerine başvuracaklar. Bu nedenle yapılacak başvuruların; yerleştirme işlemlerinin son günü saat 16:00’a kadar Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne veya Bakanlığın il/ilçe Müdürlüklerine yapılması gerekecek.

Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adayların, hangi programdan tercihte bulunmak istediklerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bildirmeleri gerekecek.

Tercihler nasıl yapılacak?

Tercihler, 14 Haziran 2021 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet Kapısı www.turkiye.gov.tr üzerinden yapılacak. Tercihlerin geçerli olabilmesi için; hak sahibi olunan öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan 14 Haziran 2021 tarihi itibariyle mezun olunması şartı aranıyor.

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecek. Adaylar yerleştirme sonuçlarını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sayfasından öğrenebilecekleri gibi kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşen adayların listesi de elektronik ortamda yayımlanacak.