Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nün, eğitim öğretim faaliyetlerine 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren başlanacağına dair açıklamasına kamuoyundan gelen tepkiler üzerine üniversitenin resmi sosyal medya hesabından yeni bir duyuru paylaşımında bulunuldu.





Senato kararının duyurulmasının ardından özellikle velilerce, sınavların yüz yüze yapılması durumunda çocukları için endişe duyacaklarına dair tepkiler dile getirilmişti. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından yapılan son açıklamada şu ifadelere yer verildi:





“6 Mayıs 2020 tarihli Senato kararımızda; pandeminin tamamen kontrol altına alınması durumunda sınavların, her türlü tedbirlerin alındığı bir ortamda, üniversitemizde yapılmasının planlandığı belirtilmiştir. Ancak şartların uygun olmaması durumunda farklı seçenekler üzerinde de durulabileceği bildirilmiş olmasına rağmen, bazı kesimler tarafından Senato kararımızın pandemiye davetiye çıkarmak olarak yorumlandığını üzülerek müşahade etmekteyiz. 15 Haziran tarihinde ortaya çıkacak tabloya göre gerekli kararlar ve tedbirler, öğrencilerimizin mağdur edilmemesi temel düşüncesine uygun olarak alınacak ve uygulanacaktır.”