Liselere Geçiş Sınavı'yla öğrenci alacak olan okulların tam listesi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. 8. sınıf öğrencilerinin 2 Haziran'da yapılacak isteğe bağlı merkezi sınava katılmaları için başvuru süresi dün başladı. Başvurular 18 Nisan'a kadar yapılabilecek.

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) başvuruları nasıl yapılacak?  TEOG' un kaldırılmasının ardından yeni sistemi merak eden öğrenciler ve veliler konunun ayrıntılarını merak etmeye başladı. İşte detaylar:



Öğrenciler, elektronik ortam üzerinden başvuru bilgilerini takip edebileceklerdir. Öğrenciler başvuru döneminde 2018 Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’na http://www.meb.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.



Sınav, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak ve iki bölüm hâlinde uygulanacak. Çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 60 dakika olacak.



Sözel bölümde, 8.  sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecektir.



Ağırlıklı Standart Puan Hesaplanırken Kullanılacak Ağırlık Katsayıları:



Türkçe - Matematik - Fen Bilimleri : 4



T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük - Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi –Yabancı Dil: 1



BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?



1. Merkezî Sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacaktır.



2. Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.



3- Sınav giriş belgelerinin yayım tarihi 22 Mayıs, sınav tarihi 2 Haziran olup sınav sonuçları 22 Haziran’da açıklanacaktır.



İlçemizde LGS ile öğrenci alan liseler:



Akşehir Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi: 60 öğrenci



Akşehir Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi: 90 öğrenci



Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi: 120 öğrenci



İlçe toplam kontenjanı: 270 öğrenci.