Akşehir Müftülüğü A. Vahap Gazi Kur’an Kursu’nda 4-6 yaş grubu çocuklar için düzenlenen tekne orucu iftar ve sahur etkinliğine, Başkan Akkaya’nın yanı sıra İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci de katıldı. Sahur etkinliğinin ardından Kur’an Kursu hocaları ile birlikte kurs merkezinde oluşturulan Ramazan Sokağını gezen Başkan Akkaya ve Müftü Müjdeci, öğle ezanı ile iftar yapacak miniklerle sohbet etti.

Halk tabiriyle tekne orucu olarak tabir edilen yarım gün orucun minikleri oruç tutmaya teşvik ettiğini ve oruç ibadetinin güzelliklerini anlamalarına yardımcı olduğunu belirten Akkaya; “Öğrencilerimiz aileleriyle beraber sahuru yaptılar, öğle namazıyla beraber iftar açacaklar. Diğer gurup ise öğle namazıyla beraber sahuru bitirip akşam da evlerine döndükleri zaman aileleriyle beraber iftarlarını açmış olacaklar. Yavrularımıza sağlık ve afiyetler diliyorum. Allah oruçlarını kabul etsin. Başta Müftü Hocam olmak üzere buradaki kuran kursu öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci de Başkan Akkaya’ya ziyaretinden dolayı teşekkür ederek; “Yapılan bu çalışmaların öğrencilerimizde dini anlayışların oluşması için elbette önemli katkıları olacaktır. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimize hayırlı Ramazanlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Tekne orucu tutan minikler öğle ezanının okunmasıyla iftar yaparken, Başkan Akkaya ve Müftü Müjdeci öğrencilerin iftar duasına katılıp, onlara minik sahur davulları hediye ettiler.