Şehir İçi Minibüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kılınç Akşehir Devlet Hastanesine vatandaşların ulaşımı konusunda Pervasız’a şu açıklamayı yaptı :
“TEK FİYATLA AKTARMALI TAŞIMA YAPIYORUZ”


background:white">Akşehir’de mahalle sayısının 55 olmasına karşın, halen 21 mahalleye direkt sefer düzenleyerek hizmet veren Şehir İçi Minibüsleri Kooperatifi, 34 yeni mahallenin dolmuşlarına hastane güzergâhına giriş-çıkışlarına izin verilmeyince ortaya haksız bir rekabet çıkınca Pervasız konuyu kamuoyunun ve yetkililerin dikkatine taşımıştı.


            Konuya ilişkin olarak Akşehir Belediye Başkanı ve UKOME’den bugüne kadar kamuoyuna herhangi resmi bir açıklama hala yapılmadı.


color:#333333;background:white">Şehir İçi Minibüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kılınç Akşehir Devlet Hastanesine diğer mahallelerde ikamet eden vatandaşların ulaşımı konusunda bir dizi önlem aldıklarını ve ulaşımı daha kolay hale getirdiklerini ifade ederek Pervasız’a şu açıklamayı yaptı :


“Şehir İçi Minibüsleri Kooperatifi artık sabah 06.45 ile akşam 19.30 saatleri arasında uzak mahallelerden gelen hastaların veya vatandaşların Akşehir Devlet Hastanesine ücretsiz olarak gidiş-dönüşlerini sağlıyor. Kooperatifimize bağlı minibüslerimizle yaklaşık 2,5 ay önce başlattığımız ücretsiz taşıma sürecimizde herhangi bir değişikliğe gitmedik ve gitmeyeceğiz de. Akşehir Devlet Hastanesi’nden saat’te 18 minibüs ve halk otobüsü hareket ediyor ve yine Akşehir'in her mahallesinden giden minibüslerin buraya ulaşımı sağlanıyor.


Hastanemiz’den kalkan minibüsler; Adsız, Tren Garı, Yılmaz Petrol ve Tipi Mahallesi Camii önünden, Doğrugöz Mahallesinden gelen vatandaşlarımızı da Akşehirspor Tesisleri Önünden, Sanayi Girişi Bellona karşısından ve Çakıllar, Çamlı, Engili ve Savaş mahallelerinden gelen vatandaşlarımızla, Kuruçay Kavşağından binen tüm yolcularımızı hastaneye gidiş-dönüşlerinden hiçbir ücret almaksızın taşıyoruz. Ayrıca, Akevler Mahallesinden Akşehir Devlet Hastanesine giden vatandaşlarımızı da tek ücretle aktarmalı olarak taşıyoruz” 


color:#333333;background:white">Kooperatif Başkanı Kılınç, bu hatlardan binen yolcuların minibüs şoförlerine geldikleri yönleri bildirdikleri taktirde kendilerinden hiç bir ücret alınmayacağını da sözlerine ekledi.