KOSKİ’nin yeni akıllı şehir uygulaması olan “Altyapı Durum Belgesi ve Kanalizasyon Kot Tutanağı” üzerinden, daha önce dilekçe müracaatı ile Altyapı Durum Belgesi ve Kanalizasyon Kot Tutanağı Belgesi olarak iki ayrı şekilde istenen belgeler bundan böyle tek bir belge olarak web ortamından alınabilecek.

Gelişmeye dair bir açıklamada bulunan KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir; “Daha önce işlemlerini yapmak üzere KOSKİ hizmet binalarımıza gelen vatandaşlarımız, bundan böyle iki farklı belge olarak istenen bu belgeleri almak için dilekçe müracaatı yapmak zorunda kalmayacak. Bu iki belge, Akıllı Şehir Uygulamalarımız kapsamında birleştirilerek tek belge haline getirildi ve tamamen web ortamına taşındı” dedi.

Nasıl Alınacak?

Söz konusu belgeleri almak için online.koski.gov.tr adresinden “Altyapı Durum Belgesi” sekmesine tıklayarak müracaat edilebilecek. Vatandaşlar, Altyapı Durum Belgesi/Başvurular/Altyapı Durum Belgesi Kayıt menülerinden online başvuru yaptıktan sonra bilgilendirme SMS’i alacaklar. Belge hazırlandıktan sonra ikinci bir bilgilendirme SMS’i ve mail ile bilgilendirilecek olan vatandaşlar, sistemden belgelerini de indirebilecekler.