Federasyonun resmi sosyal medya hesabında yer alan açıklamada; “Bir aydır mücadelesini verdiğimiz ve sonunda kitlesel basın açıklamaları ile hakkımızın iadesini istediğimiz Devlet Demir Yollarındaki ücretsiz seyahat hakkımız iade edilmiştir. Hem internet üzerinden, hem de gişelerden ücretsiz bilet alınabiliyor. Destek veren tüm kurumları ve arkadaşları kutlarım. Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!” ifadelerine yer verildi.

Pandemi sürecinde tüm vatandaşlara uygulanan seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından engellilerden ücret talep edilmeye başlanması üzerine engelli vatandaşlar bu duruma tepki göstermişlerdi. TCDD'nin engellilere çifte standart uyguladığını iddia eden Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin, uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini talep etmiş, Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Süha Sağlam’ın Ankara Tren Garı önünde yaptığı açıklamaya dikkat çeken Görmeyenleri Koruma Derneği Akşehir Temsilcisi Hüseyin Çığ da; “TCDD’yi bu hukuk dışı uygulamaya son vermeye çağırıyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin, konuyla ilgili açıklamasında; “TCDD'nin ve Taşımacılık AŞ'nin, ücretsiz ulaşım hakkını askıya alması; 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun ilgili maddelerinin ihlalidir. CİMER üzerinden açıklama isteyen vatandaşlara verilen yanıtta; pandemi tedbirleri kapsamında yarı kapasite ile çalışıldığı, engelliler için ücretsiz bilet uygulamasının geçerli olmadığı ifadeleri yer alıyor. İlgili Bakanlıklara soruyoruz; bu yönde tavsiye kararı alınmış mıdır, uygulamadan haberdar mısınız?” diyerek konuya tepkisini dile getirmişti.

“Engellilerin idari izinleri sona erdi. Engelliler, gerek kamuda gerek özel sektörde işlerinin başındadır” diyen Görmeyenleri Koruma Derneği Akşehir Temsilcisi Hüseyin Çığ da; “Üniversite kayıt işlemleri ya da başka bir şehirden alınmış hastane randevuları olan engelliler mağduriyet yaşamaktadır. Uygulamaya derhal son verilmelidir” şeklinde konuşmuştu.

Kararın geri alındığının Türkiye Körler Federasyonu tarafından duyurulması, engelli vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.