TASARRUFU TİYATRO OYUNUYLA ANLATTILAR
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla Konya Valiliği Göç İdaresi İl Müdürlüğü işbirliğinde, su tasarrufu temalı bir tiyatro oyunu sergiledi. İşlem yaptırmak için gelen göçmenlerin bekleme salonunda bekledikleri sırada başlayan sürpriz oyun, büyük bir ilgiyle izlendi.

Çocuklara tasarruf bilinci kazandırmaya yönelik tiyatro oyununda KOSKİ tiyatro ekibi oyuncuları, Konya’da yaşayan göçmenlere; su tasarrufu yapılmaması durumunda bir bardak su için insanların tüm değerli eşyalarını satmak zorunda kalabileceğini ve su olmadan hayatın olamayacağını çocukların anlayabileceği bir dille anlattı.
Tiyatro oyununun başkarakterleri Damla ve Profesör Can, Göç İdaresi İl Müdürlüğü’ne işlem yaptırmak için gelip, bekleme salonunda bekleyen göçmenlerin izleyici olduğu etkinlikte suyun israf edilmemesi ve tüm enerji kaynaklarının dikkatli kullanılması gerektiğini vurguladı. Pandemi kurallarına riayet edilerek yapılan program, Göç İdaresi Konya İl Müdürü Zeki Afşin Buzcu’nun yaptığı teşekkür konuşması ile son buldu.
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!