Akşehir Belediyesi bayatlayan ekmeklerin çöpe atılması yerine sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılması amacıyla şehrin çeşitli yerlerine Bayat Ekmek Toplama Kutuları yerleştirdi. Böylece ekmek israfı konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı açıklamada; “TÜİK verilerine göre ülkemizde kişi başı ekmek israfı günlük 20 gramı bulmaktadır. Bu yıllık bazda değerlendirildiğinde 1.5 milyar TL civarında bir kaynak israfı ortaya çıkmaktadır. Günde 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığını üzülerek dile getiriyoruz. Biz bu duruma AkşehirBelediyesi olarak “Dur” demek için harekete geçtik. Çöpe atılmak istenen bayat ekmekleri Sokak Hayvanları için oluşturduğumuz besleme noktalarına kazandırma çalışmasını başlattık. Şehrimizde ekmek israfının önüne geçmek ve bayatlayan ekmeklerin evsel atıklarla birlikte çöpe gitmesini önlemek amacıyla 20 ayrı pilot noktaya yerleştirilen bayat ekmek toplama kutularını, talep doğrultusunda artırmayı amaçlamaktayız.



Hedefimiz, dinimizin de uygun görmediği  israfın tamamen önüne geçmek. Aynı zamanda besicilik yapan vatandaşlarımızın da bayat ekmekleri yem olarak  kullanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bayat Ekmek Toplama Kutu’larının üzerlerine de yazdığımız gibi; “Ekmeğimiz Nimetimizdir, israf etmeyelim.” diyerek vatandaşlarımızı bu sosyal sorumluluğa davet ediyoruz.” dedi.



Bayat Ekmek Toplama Kutusu Noktaları:



Selçuk Mahallesi Dr. Nihat Dayanık  ve Atatürk Caddeleri, 24 Ağustos Bulvarı GS Derneği karşısı, Yarenler Mahallesi Belediye Evleri, Onur Sokak, Küçük Ağa Caddesi ve Yunus Emre Camii, Yeni Mahalle Şehit Turgut Makascı Sokak, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ve Dumlupınar Sokak, Kileci Mahallesi Hastane ve Hıdırlık Caddeleri, Gazi Mahallesi Gazi Bulvarı, Seyran Mahallesi Kuvayı Milliye Caddesi, İstasyon Mahallesi İstasyon Caddesi, Kuruçay Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi.