Akşehir ve Bölge Halkı maalesef ‘’Metal Yorulması ve Güç Zehirlenmesi’’ni sonuna kadar yaşadı!..

Haber/Yorum: Ümit Aykut Şener

İkisi Vakıf 15 yeni üniversite kurulması için hazırlanan tasarı, Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla TBMM’ne verildi. Yeni  üniversiteler mevcutların bölünmesiyle oluşturulacak. Bölünecek üniversiteler arasında Atatürk’ün kurduğu Gazi, Malatya İnönü ve İstanbul Üniversiteleri de var.

Üniversiteler bölünüyor da, Konya yine merkez Selçuk ilçeye veriliyor. Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Meram’da Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Karatay’da   Karatay Ticaret Üniversitesi.   Yıllardır il olması gerektiği konuşulan Akşehir’de ise hala Meslek Yüksek Okulu’nda kaç branş olsun tartışmaları...

Bacasız sanayi turizmde nerede olduğumuz zaten ortada! Eğitimde en ön planda olmak isteyen Akşehir anlaşılan üniversite kurulması konusunda yine yaya bırakılacak. İlgili yasa gereği 3 fakültesi olan il veya ilçelere üniversite açılıyor. Akşehir’de 3 fakülte (Kadir Yallagöz Sağlık Yüksek Okulu,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi) olmasına karşın neden hala ÜNİVERSİTE açılmadığının yorumunu ve takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.

Vekilimiz, MEB Yardımcımız; siz ne düşünüyorsunuz açıklasanız da kamuoyu da bilse...

Tarsus ilçesi üniversiteyi kapıyor ama Akşehir’e yine hüsran, yine hasret var. Anlaşılacağı gibi yine ŞAP’a oturtulduk!...

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a sesleniyoruz; bizim Vekilimiz var ama Milletvekilimiz yok. 

Akşehir’in dolayısıyla Konya’nın TBMM’de temsil edilmesi için acilen yeni yüzlere ihtiyacı var. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın dediği gibi; ‘’Metal Yorulması ve Güç Zehirlenmesi’’ maalesef bölgemizde had safhada hala da devam ediyor.

Akşehir’e karşı sorumluluklarını yerine getir(e)meyenler bilsin ki; Milletvekili Seçimleri’nin erkene alınmasından en çok Akşehir halkı hoşnut olmuştur.

Artık cesaretli, milletine sadakatlı yeni yüzleri görmek istiyoruz.

Haydi Er Meydanına!

Hatırlatmakta fayda görüyoruz ki, Akşehir seçimlerde her zaman Türkiye’nin aynası olmuştur, Pervasız’ın anketleri de bunun en açık kanıtıdır.

Sandıkta görüşmek üzere!..