Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri; Necip Fazıl Kısakürek ve Mustafa Kutlu konulu panellerin bir kısmında başkanlık görevini üstlenirken, birçok panele de konuşmacı olarak katılım sağladılar.





Anadolu Mektebi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Fikir-Sanat-Aksiyon: Necip Fazıl Kısakürek” konulu panel geçtiğimiz Salı günü il merkezinde 7 farklı merkezde gerçekleştirildi. Öğrencilerden Melek Ak; “Necip Fazıl ve Sembolizm” başlıklı yazısıyla Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesinde düzenlenen açılış panelinde görev aldı. Öğleden sonraki oturumda ise; Fadime Şanlı, Meram İbrahim Ethem Kız Anadolu Lisesinde Necip Fazıl’ın Peygamber Sevgisini, İrem Yumurtacı, Karatay Konya İmam Hatip Lisesinde Necip Fazıl’ın Toplumla ve Kendisiyle Mücadelesini, Ayşenur Aydın da Selçuklu Fen Lisesinde Necip Fazıl’ın Eserlerinde Gençlik konularını anlatılar. Ayrıca; Melek Ak, Karatay Ali Rıza Bahadır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde ve Nurettin Karadağlı da Selçuklu Fen Lisesinde düzenlenen panellere başkanlık yaptılar.





Akşehir’de düzenlenen “Hikayemizin Yarım Asırlık Sesi: Mustafa Kutlu” panellerinde de öğrencilerden Beyza Dağlı başkanlık görevini üstlenirken, öğleden sonra devam eden oturumlarda; Şeyda Okyay, Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesinde Mustafa Kutlu’nun Eserlerinde Değişim konusunu, Nurettin Karadağlı, Akşehir Hacı Sıdıka Baysal Fen Lisesinde Mustafa Kutlu’nun Toplumsal Gelişimle İlgili Yaklaşımlarını, Merve Yılmaz ise Şehit Özden Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Mustafa Kutlu’nun Eserlerinde Yardımlaşma ve Dayanışma konularında konuşmalar yaptılar. Yine öğrencilerden Melek Ak, Şehit Özden Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen panele başkanlık etti.





Okul Müdürü Cevat Bozgöz; katılımlarından dolayı öğrencilerine ve programın hazırlanmasında emeği geçen Edebiyat Öğretmeni Vehbi Gültekin ile İngilizce Öğretmeni Murat Imıl’a teşekkür etti.