Ölümünün 25.Yıl Dönümünde Tarık Buğra, Akşehir’de düzenlenen sergi, panel ve sinema gösterimleri ile anılıyor.





Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tarık Buğra Sergisinde yazarın gazetelerde yayımlanan yazıları, kitaplarının kapakları ve sahneye konan oyunlarının afişleri sergilendi. Serginin açılışını yapan Tuzlukçu Kaymakamı ve Akşehir Kaymakam Vekili Mehmet İlidi, Belediye Başkanı Salih Akkaya ve protokol üyeleri, daha sonra sergiyi gezdiler.





Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen ‘Torunlarının Dilinden Tarık Buğra’ Panelinin açılışında kısa bir konuşma yapan Salih Akkaya; ‘’Eserleri, milli bilincin oluşmasına katkı sağlayan Büyük Ağamızı torunları bu panelle anıyorlar. Emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum.’’ dedi. Başkanlığını Muhammed Talha Çakır adlı öğrencinin üstlendiği panelde katılımcılar Beyza Dağlı, Hatice Nazlı Akdeniz, Esra Müşerref Bayram ve Sudenur Sarıca, yazarın romanlarını farklı açılardan değerlendirdiler.





Panelistlerin, Tarık Buğra romanlarındaki aydın tiplerini ve aydın toplum ilişkisini, bireysel değişimi, karakter çalışmalarını ve sosyal hayatı konu edinen konuşmaları ilgiyle izlendi. Sunumların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel ve Tuzlukçu Kaymakamı Mehmet İlidi, panelle ilgili değerlendirmelerini yaptılar.





Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da panelist öğrencilere hediye vererek teşekkür etti.