Akşehir Belediyesi’nin Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında gerçekleştirdiği Tarihi Evlerin Restorasyonu, Plant Dergisi tarafından verilen Plant Ödülü’ne layık görüldü.





Plant Ödülleri, Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi tarafından iki yılda bir veriliyor. Ödüllendirme; Süs Bitkisi üretiminde çağdaş ve yenilikçi yaklaşımlar ile ekonomiye ve Peyzaj Mimarlığı meslek disiplinine katkıyı özendirmeyi amaçlıyor. Seçilen kişi ve kuruluşların da kamuoyu gündemine taşınarak onurlandırıldığı ödüllerin sahipleri, 19 kişiden oluşan seçici ve danışma kurulu tarafından belirleniyor.





Bu yıl değerlendirmeye alınan 138 projeden 24’ü koşullara uymadığı için elenirken, 51 proje ödüle layık görüldü. Akşehir Belediyesi de, Tarihi Evlerin Restorasyonu ile Kamusal Alan, Cadde, Sokak ve Meydan Uygulamaları alanında Plant Ödülü’nün sahibi oldu.





Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı açıklamada; “Kültürel ve tarihi açıdan büyük zenginliklere sahip olan Akşehir’imizde yaptığımız bu çalışmaların birçok kez ödüle layık görülmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Akşehir’imizi daha da güzelleştirmek ve turizm potansiyelini artırmak adına yaptığımız bu çalışmalarla; hem tarihi mimarimizi ayakta tutuyor, hem de bu tarihi evlerde oturan dar gelirli hemşehrilerimizin daha sağlıklı evlerde oturmalarına imkan sağlamış oluyoruz. Projemizde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve bizi bu ödüle layık görenlere teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.





Akşehir Belediyesi’nin ödülünü, 1 Mart 2019 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak olan ödül töreninde alacağı öğrenildi.