Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla düzenlenen ve Konya’yı ilgilendiren projelerin değerlendirildiği “2023’e Doğru Güçlü Şehirler Güçlü Türkiye” tanıtım programına katıldı.





Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Bakan Kurum; Cumhur İttifakı’nın Konya'da yüzde 70,5 gibi rekor bir oy oranıyla Büyükşehir ve 28 ilçe belediyesini kazanarak AK Parti'nin kalesi olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.





“Konya'nın meydanlarına, sokaklarına, tarihi dokusuna ve özellikle yeşiline sadık kalmak; insani ve tarihi bir vazifedir” diyen Bakan Kurum; Konya'daki eski stadın yerine 108 bin metrekarelik alanda yapılan Meram 2. Etap Millet Bahçesinde havuz, tematik bahçeler ve piknik alanlarının yer alacağını aktardı. Bakan Kurum konuşmasında; “Konya'da Ekolojik Koridorumuz içerisinde; Tuz Gölü, Beyşehir Gölü, Meke Gölü, Acı Göl, Karapınar Potansiyel Jeopark Alanı ile Ihlara Vadisi, Kapadokya Bölgesi bulunuyor. Bu koridorların en önemli ulaşım ağı, bisiklet ve yeşil yürüyüş yollarımız olacak. Konya'da hali hazırda 320 kilometre olan mevcut bisiklet yolu ağını Büyükşehir Belediyemizle birlikte 2,5 katına yani 786 kilometreye çıkarıyoruz. Konya’da 7 projede toplam 2 bin 396 konutun inşasına başlamıştık. Selçuklu, Meram, Beyşehir, Altınekin, Ereğli, Halkapınar, Tuzlukçu, Cihanbeyli ve Emirgazi'de 11 proje ile 4 bin 53 yeni konut daha inşa edeceğiz. Sokak sağlıklaştırma projesiyle de Konya'nın tarihi ve yerel dokusuna yakışmayan çirkin görüntülere son vereceğiz” ifadelerine yer verdi.





Programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ile AK Parti İl Başkanı Hasan Angı’nın yanı sıra kısa bir konuşma yapan Konya Valisi Vahdettin Özkan da; göreve başlamasının hemen ertesinde ve Bakan Kurum’un katılımıyla gerçekleştirilen programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.





Tanıtım programının ardından şehirde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mevlana Kültür Merkezi’nde de muhtarlarla bir araya geldi.