Psikolog Emre Başoğlu: “Başoğlu, bir gülfidanı nasıl havaya, suya ve toprağa muhtaç ise çocuklarda sevginin, şefkatin ve karşılıklı saygının olduğu mutlu bir aile toprağına muhtaçtır”


Akademik Çocuk Kurucusu Psikolog Emre Başoğlu ve Okul Öncesi Öğretmeni Hanife Delikkaya, Cumartesi günü "1. Aile Tanışma Toplantısı ve Aile-Çocuk Eğitim Semineri" düzenledi.


Akademik Çocuk'un Kurucusu Psikolog Emre Başoğlu, Okul Öncesi Öğretmeni Hanife Delikkaya ve öğrenci velileri katıldığı toplantıda; okul öncesi eğitiminin önemi, bilimsel testler ışığında çocuğun gelişiminin takip edilmesi, okulda bir günün nasıl geçtiğinin anlatılması, beslenme düzeni hakkında ve yıl içerisinde kullanılacak eğitim materyali ve programı hakkında katılımcılara Psikolog Emre Başoğlu tarafından bilgiler verildi.


Aile ve Çocuk Eğitim Semineri eğitimini veren Psikolog Emre BAŞOĞLU, çocuk eğitiminde aile ortamının çok önemli bir yere sahip olduğunun üzerinde durarak, velilere aileleri için yapabilecekleri en güzel şeyin sıcak, ilgili, destekleyici ve teşvik edici ortamlar oluşturmak olduğu ifade etti. Zig ZIGLAR'ın "Okul başarısı yüksek çocukları izlediğimizde, ona sarılan, öpen ve onunla küçüklüğünden beri ilğilenen anne ve babayı buluruz" cümlesini hatırlatarak, ailenin vermediği, eksik bıraktığı terbiyeyi ne okulun ne de çevrenin verebileceğini ifade etti. Nasıl bir anne-babaya sahip olduğumuz o kadar önemli değil çünkü bu bizim seçimimiz değil. Fakat nasıl bir anne-baba olacağımız önemli çünkü bu bizim elimizde diyen Başoğlu, bir anne-babanın çocuğuna yapacağı en büyük iyiliğin eşlerin bir birini sevmesi ve değer vermesi olduğunu ifade etti.


Ailelerin çocuklarıyla yeterince ilgilenmemeleri ve evde yaşanan huzursuzluklar çocuğun zekâsını olumsuz yönde etkileyeceğinin üzerinde duran Başoğlu, bir gülfidanı nasıl havaya, suya ve toprağa muhtaç ise çocuklarda sevginin, şefkatin ve karşılıklı saygının olduğu mutlu bir aile toprağına muhtaçtır. Çocuklarda birey algısının ve fert düşüncesinin gelişmesi ve desteklenmesi için özgüven eğitimine vurgu yaptı.