MUSTAFA, MUSTAFA KEMAL, ATATÜRK OLMAK

Mustafa Kemal 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni Ankara’da açarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun müjdesini vermiştir. Meclisin açılmasını çocuklara armağan ederek dünyada bir ilke imza atmış, her 23 Nisan’ın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmasına vesile olmuştur. Asıl değerli kılan ki ancak Mustafa Kemal gibi bir lider bu kadar ince düşünebilirdi; artık dünya çocuklarının bir bayramı vardı.

Mustafa Kemal, Hükümet Başkanlığı’na ve Meclis Başkanlığı'na seçilmişti. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması için gerekli tüm yasaları hayata geçirmiştir. 

Sakarya Zaferi’nden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal’e Mareşal unvanını vermiştir. Kurtuluş Savaşı’nın başarıyla sonuçlanması ile birlikte 1922’de Saltanat kaldırıldı. 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet ilan edildi. Ve Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı da Mustafa Kemal seçildi.

21 Haziran 1934'te Soyadı Kanunu’nun kabul edilmesi ile birlikte, halkın arzu ve isteğiyle MUSTAFA KEMAL, ATATÜRK soyadına layık görülerek MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olmuştur.