Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla 29 Mayıs'ta düzenleyeceği yarışmaya lise öğrencileri başvurabilecek. Yarışmada, 10'u İstanbul'un fethi ve Fatih Sultan Mehmet temalı olmak üzere 20 soru sorulacak.





“İstanbul’un Fethi ve Fatih Sultan Mehmet” adıyla düzenlenen ve Türkiye’nin her yerinden lise öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya başvurular, 29 Mayıs 2020 Cuma günü saat 16:45’e kadar http://ogm.eba.gov.tr/yarisma-basvuru adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ile yapılabilecek. Saat 17:00’da başlayacak olan yarışmanın soruları, aynı adres üzerinden ve EBA TV Lise kanalından eş zamanlı olarak yayınlanacak.





Yarışmada; İstanbul'un fethi ve Fatih Sultan Mehmet temasından 10 soru, Türk dili ve edebiyatı, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik, fizik, kimya, biyoloji, kültür, sanat ve spor kategorilerinden de 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin seviyeleri dikkate alınarak hazırlanan 1'er soru olmak üzere toplam 20 soru sorulacak. Her bir soru için 15 saniye yanıtlama süresi verilecek.
Yarışma sonuçları aynı gün saat 19:15’te ogm.meb.gov.tr sitesinde yayınlanacak. Yarışmada birinci olan öğrenci tablet, ikinci olan öğrenci ise akıllı saat ile ödüllendirilirken, üçüncüye 200 TL ve sonraki 20 öğrenciye de 100'er TL tutarında hediye çeki verilecek.