Konya programı çerçevesinde ilk olarak Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu’nu ziyaret ederek yatırımlar ve devam eden projelerle ilgili bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.

Türkiye’nin en uzun ve en yüksek dengeli konsollu köprüsü Eyiste Viyadüğü inşaat alanında incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Bakan Adil Karaismailoğlu, burada yaptığı açıklamada; Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi’ni kesintisiz şekilde birbirine bağlayacak olan viyadüğü Kasım ayında trafiğe açmayı planladıklarını belirterek viyadüğün tamamlanmasıyla birlikte seyahat süresinin 20 dakika kısalacağını söyledi.

Yatırımların, toplumsal refahın yükseltilmesinde önemli kilometre taşlarından biri olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini aktaran Karaismailoğlu; “Konya-Hadim-Taşkent ile Karaman’ın Sarıveliler-Başyayla-Ermenek ilçelerini birbirine bağlayan Hadim Devlet Yolu üzerinde inşa ettiğimiz bu viyadüğümüz; ülkemizin en yüksek ayak yüksekliğine sahip olmasının yanı sıra yine ülkemizin en uzun dengeli konsol köprüsü olarak da tarihe geçecek ve simge yapılarımızdan biri olacak. Bunun yanı sıra, Türkiye’nin kuzey ve güney aksının en önemli arterlerinden biri olan Konya-Hadim-Taşkent-Alanya güzergahında zaman ve seyahat konforu en üst seviyeye çıkacak. Dik yokuş ve keskin virajla aşılan Eğiste Deresi geçişindeki ulaşımın rahatlamasıyla bu bölge artık sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkacak, trafikte can ve mal güvenliği en üst seviyeye yükselecektir” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Konya programı sırasında; Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun ve Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Uzbaş, Hadim Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, Bozkır Kaymakamı Ayşegül Dalmış, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Karayolları 3. Bölge Müdürü Serdar Ateş, Bakanlık yetkilileri, şube müdürleri ve il protokol üyeleri eşlik etti.