Akşehir Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı Salih Akkaya başkanlığında gerçekleştirildi.





İlk olarak söz verilen Plan Bütçe Komisyonu; Ön Mali Kontrol ve İş Akışlarına dair yönergeyi oy birliğiyle kabul ettiklerini belirtirken, Dudu Kadın inşaatının uzamasından kaynaklanan mağduriyet nedeniyle; civarındaki Belediye kiracılarının 2020 yılı kira artışlarının, bir defaya mahsus olmak üzere yüzde 1, 100 bin TL üzeri için de yüzde 5 olması yönünde de oy birliğiyle karara varıldığını aktardı. Komisyon, Saray ve Atakent Mahalleleri arasındaki sınırın yeniden belirlenmesine dair talep konusunda ise, 1 ay ek inceleme süresi talep etti.





Komisyon kararlarının kabulünün ardından, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, İYİ Parti grubunun talebi doğrultusunda bilgilendirmede bulundu. Yahya Yıldız, mülkiyeti Akşehir Belediyesine ait olan gayrı menkullerin 2019 yılı kira tahakkukunun 1 milyon 250 bin TL, tahsil edilen meblağın da 1 milyon 70 bin TL olduğunu, geçmişten gelen alacaklar ve gecikme cezaları dahil toplam kira alacağının 6 milyon 250 bin TL olduğunu aktardı. Yıldız’ın verdiği bilgiye göre bu rakamın 3 milyon 500 bin lirası, tahsili zor görülen şüpheli alacak konumunda.





Restorasyon çalışmalarına dair İYİ Parti grubu tarafından bilgi istenmesi üzerine bir açıklama yapan Başkan Salih Akkaya; detaylı bilgi paylaşarak, Rüştü Bey İş Hanı için harcanan 1 milyon liranın tamamının hibe olduğunu söyledi.





Akkaya ayrıca; yapılması planlanan kesimhane için de 1 milyon TL hibenin KOP tarafından onaylandığını, yakın bir tarihte ihaleye çıkılacağını duyurarak, Kesimhane ile beraber Hayvan Pazarına D-300 Karayolundan ek ulaşım bağlantısı için de çalıştıklarını söyledi.





Toplantı, Aralık ayı Meclisinin 2 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 17:00’da toplanması kararıyla tamamlandı.