Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde yapımı tamamlanan ve su tutması için kapak kapatma işleminin gerçekleştirildiği Gökpınar Barajı, yaklaşık 100 milyon metreküp depolama hacmine sahip bulunuyor. Barajın su tutmasıyla Eskişehir’in Günyüzü ve Ankara’nın Polatlı ilçelerinde, yaklaşık 60 bin dekarlık tarım alanı sulamaya açılacak.

Törene bölgeden katılan tek Belediye Başkanı olan Ali Meşe, gazetemize yaptığı açıklamada; barajın su tutmasının yakın gelecekte Çeltik ve bölgesinde yaratacağı olumlu etkileri şu ifadelerle aktardı:

“Derivasyon kapağı indirme işlemi gerçekleştirilen proje ile ilgili verilen bilgiye göre; temelden 53 metre yüksekliğe sahip Gökpınar Barajı’nda depolanacak su ile 60 bin 860 dekar tarım arazisi sulanacak. Barajda depolanacak su ile Sakarya nehrindeki akım rejiminin de daha düzenli olması sağlanacak.

İlk etapta Eskişehir’in Günyüzü ve Ankara’nın Polatlı ilçelerindeki tarım arazilerinin sulanmasının hedeflendiği barajın su tutması, bölgemizde iklim ve ekolojiyi de olumlu yönde etkileyecek. Ayrıca Gökpınar, Kaşören ve Torunlar Mahallelerimizdeki yeraltı sularımıza yine olumlu katkı sağlayacak.”

Başkan Meşe’ye törene katılımında AK Parti Çeltik İlçe Başkanı Hacı Zuhal eşlik etti.