Değişen sağlık sisteminde eski adları ile Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı, yeni isimleri ile 4A/4B/4C işlemleri gerçekleştirmek için sadece internete erişiminiz olması yeterlidir


Değişen sağlık sisteminde eski adları ile Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı, yeni isimleri ile 4A/4B/4C işlemleri gerçekleştirmek için sadece internete erişiminiz olması yeterlidir. Eski sistemde her hangi bir kurum için işlem yapmak istediğiniz takdirde o kuruma gidip saatlerce sıra beklemeniz gerekmekteydi. Ancak bu tür sağlık işlemlerinin internet ortamına taşınması ve internet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte vatandaşımız hem ekstra masraftan kurtulmuş hem de en küçük bir işlem için yorulmamaktadır. İşte bütün sağlık kurumları için yapacağınız işlemlerin hepsine hizmet dökümü denmektedir. Hizmet dökümü işlemlerinin farklı yolları vardır, genel olarak kullanılan şifresiz hizmet dökümü, bu yöntem sayesinde en hızlı ve en kolay şekilde işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.


İnternet sitemize giriş yaparak sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurarak hizmet dökümü alabilir veya sorgulatabilirsiniz. Hizmet dökümü sorgulama işlemleri ile çalışan vatandaşlarımız, sigorta primlerinin düzenli olarak ödenip ödenmediğini ya da işe giriş çıkış tarihlerini ve bu işlerde ne kadar süre çalıştığını öğrenebilir. Çalışan ya da çalışmayan bütün vatandaşlarımız ise herhangi bir sağlık kurumuna borcu olup olmadığını öğrenmek için bu işlemi gerçekleştirebilir. şifresiz hizmet dökümü alma işleminin yanı sıra, hizmet dökümü alma ve sorgulama işlemlerinde yaygın olarak kullanılan bir diğer yöntem ise e-devlet üzerinden yapılan sorgulamalardır. Bu yöntem ile hizmet dökümü sorgulama ve alma işlemi için mevcut bir e-devlet şifreniz olması gerekmektedir.



Eğer e-devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek e-devlet şifrenizi alabilir ve işleminiz gerçekleştirebilirsiniz. Sitemiz üzerinden yapacağınız bütün sorgulama işlemlerini ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Eğer var ise mevcut borcunuzu daha da çok faizlendirmeden öğrenmek için hizmet dökümü alma işleminizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.