Uzun pandemi sürecinde kısıtlamalar nedeniyle toplumun hareketsiz bir yaşama sevk edilmiş olması göz önünde bulundurularak düzenlenen “Sporla Doğayı Hisset Kısa Film Yarışması ve Festivali” ile orman yangınları ve doğal afetler sonrasında toplumlarda doğa bilincinin artırılması da hedefleniyor. Organizasyonun; kısa film ve sinemaya olan ilginin artmasına, gençlerin ve toplumun sinema yoluyla duygu, düşünce ve fikirlerini daha rahat ifade etmelerini sağlamaya ve gençlerin özgüvenlerini yükseltmeye katkı sağlaması öngörülüyor.

Ulusal ve uluslararası kurmaca, deneysel, animasyon türündeki kısa metrajlı filmlere ve amatör ya da profesyonel bütün katılımcılara açık olan yarışmaya her yarışmacı istediği sayıda filmle katılabilecek. Yarışmaya katılan kısa filmlerin daha önce herhangi bir yerde ödül almış ve yayımlanmış olması da başvuru yapılmasına engel olmayacak. Bireysel veya grup olarak yapılabilecek başvurulara konu olan filmlerin süresinde de herhangi bir sınırlama uygulanmayacak.

Başvuruların, 10 Aralık 2021 tarihinde sona ereceği kısa film yarışmasına ilişkin tüm detaylara ve şartnameye, www.sporladogayıhisset.com sitesinden ulaşılabilecek. Dereceye giren kısa metraj filmler, 25 Aralık 2021 tarihinde düzenlenecek olan Kısa Film Festivali Gala Programında ödüllendirilecek.

Yarışmada birincilik ödülü 5 bin, ikincilik ödülü 2 bin 500 ve üçüncülük ödülü bin 500 lira olurken, her 3 dereceye girenler ve mansiyona layık görülenler de Spor Seti ve Plaket ile ödüllendirilecek.