Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığının resmi internet sitesinden paylaşılan açıklamasında; destekleri, sportif alanda faaliyet göstermek isteyen girişimciler açısından çok değerli bulduğunu ve bu destekler sayesinde sayılarının artacağını düşündüğü işletmelerin, yeni sporcular yetişmesi ve sporun tabana yayılması açısından da büyük önem taşıdığını belirtti.

“Spor ve eğlence eğitim kursları’’ başlığı altında; bağımsız öğretmenler ve eğiticiler tarafından verilen spor, yoga, binicilik, yüzme, jimnastik, dövüş sporları eğitimleri, eğitim kamplarında eğitimler, profesyonel ve amatör sporcuların katıldığı spor karşılaşmalarının düzenlenmesi ve bu tesislerin işletilmesi ile beyzbol, basketbol, kriket oyunu, futbol vb. dallarda spor eğitimleri desteklenecek.

“Spor tesislerinin işletilmesi” başlığı altında ise boks arenalarının, atletizm stadyumlarının, halı sahaların, buz hokeyi arenalarının, koşu pistlerinin, bovling alanlarının, yarış pistlerinin, golf sahalarının, yüzme havuzlarının, stadyumların, jimnastik ve vücut geliştirme salonlarının işletilmesine destek verilecek.

Kendi hesabına bireysel çalışan atlet, hakem, zaman tutucu, antrenör, spor eğitmeni vb. sporcuların faaliyetleri de destek kapsamında olacak.

“Spor ve eğlence amaçlı sporlar” başlığıyla da spor amaçlı balıkçılık ve avcılık, dağ rehberlerinin faaliyetleri, yarış ve binicilik atı ahırları ve yarış köpeği barınakları ile yarış garajlarının faaliyetleri ve işletilmesi desteklenecek.

“Spor ve eğlence hizmetleri” başlığı altında desteklenecek hizmetler; paraşüt, delta-kanat, dalgıçlık gibi sektörleri kapsayacak.

Söz konusu sektörlerde yer alan KOBİ’ler, KOSGEB desteklerinden yararlanabilecek. Örneğin, KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde kendi işyerini açmak isteyen girişimciler; geleneksel girişimci eğitimini tamamlamış olmak, son 3 yıl içerisinde başka bir firmada yüzde 30 ve üzeri ortaklığı bulunmamak gibi koşulları sağlamaları ve değerlendirme sonucunda uygun bulunmaları halinde Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında 65 bin TL’ye kadar destek alabilecekler. KOSGEB, destek programı kapsamında kuruluş desteği, performans desteği ve sertifika desteği de sağlayacak.