“HABER AMACI DIŞINDAKİ FOTOĞRAF, YAZI, REKLAM, VİDEO VE KİŞİSEL WEB SİTESİ PAYLAŞIMLARINA KAPALIYIZ “


Öncelikle Facebook grubumuza gösterdiğiniz yoğun ilgiden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. 61 yıldır pervasızca, bağımsız ve objektif habercilik ilkesiyle yayın hayatını sürdürmemizdeki en büyük pay, siz değerli okurlarımızdan aldığı destek ve güçtür. Bunun için sonsuz teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz.


Sosyal Ağ Paylaşım sitesi “FACEBOOK”  grup sayfamızda önceden de belirttiğimiz gibi; haber amacı dışında olan reklam, web sitesi paylaşımı ya da haber değeri taşımayan video ve fotoğraf paylaşımlarını yapmayacağımızı sizle paylaşmıştık. Nedenine gelince, bu tür paylaşımlar için birçok sosyal paylaşım sitelerine ihtiyaç duyanların yeterince sayfa ve grup oluşturma olanağı zaten var. Bu tür paylaşımlar zaten fazlasıyla yapılmaktadır.


Tüm bu uyarılarımıza rağmen ısrarla bu tür paylaşımları yapan ve bunlar silindiğinde de sanki ortada bir kasıt unsuru varmış gibi suçlu gösterilmemize bir anlam veremiyoruz ama yine de hakarete varan suçlamalarda bulunan -sıfatı her ne olursa olsun- üyelerimize de bir kez daha şu hatırlatmada bulunmayı görev sayıyoruz;


“FACEBOOK SAYFAMIZ; HABER AMACI DIŞINDAKİ FOTOĞRAF, YAZI, REKLAM, VİDEO VE KİŞİSEL WEB SİTESİ PAYLAŞIMLARINA KAPALIDIR..!”


Pervasız’ın kurucusu rahmetli Ahmet Şener biz çalışanlarına her zaman şu hatırlatmada bulunurdu: “Akşehir’li reklamı ve kendisini övmeyi ve övülmesini çok sever. O nedenle yayın amacınız kişileri değil kurumları yada toplumu ilgilendirmelidir. Bu nedenle, sağda-solda “yüreğiniz varsa” diye yorum yapanlar ve onlara bu gaz verenlere diyoruz ki; kişileri olduğundan fazla abartmak ona haksızlık yapmaktır.  Kendi menfaatleri için oturdukları yerden bu suçlamaları yapanlar unutmasınlar ki bir gün o kişiler de Pervasız’a ihtiyaç duyabilir. Öncelikle yazılanı anlamaya, düzgün yorumlamaya gayret ediniz ki; kişisel web sayfalarının Akşehir’e ve Akşehir’liye ne faydası var hep birlikte onu tartışalım.


Her web sayfasının ve sosyal ağ paylaşım grubunun belirli kuralları ve ilkeleri vardır. Özgürlüğü sonuna kadar savunmakla birlikte, kural ve ilkelere saygı duyulmasını ve uyulmasını beklemek en doğru davranış şekli olmalıdır. Anadolu Basınında birçok ilklere ilk sıralarda imza atmış Pervasız, kimseye farklı muamele ya da ayrıcalıklı bir yaklaşım göstermez ve de göstermeyecektir. Bu tür içerikleri yayınlanmadığı için hakarete varan yazı yazanlarla, destek niteliğindeki yorum yapanlara düşüncelerinden dolayı saygı duymakla birlikte; Pervasız’a haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. Sosyal Ağ Paylaşım siteleri ne kadar özgür kullanılırsa demokrasiye faydası ve haber alma-verme özgürlüğüne katkısı da daha büyük olur. Nasıl ki; meslek sahipleri, sanatçılar vb. durumdakilerin kendilerine ait web sayfaları varsa, bu kişiler sosyal ağ paylaşım sitesinden kendilerini ‘SEVEN FANLARI’na zaten duyuruda bulunuyorlar. Ayrıca arama motorlarından da kendilerine ulaşılıyor…


Unutulmamalıdır ki; Pervasız gücünü adından almaktadır!


Haddini bilmeyenler ya da aşanlar, her zaman kendi paylarına düşen cevabı alır ki; bu durumdan kimse şüphe duymasın!


Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz”