10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle Konya Şeker'de yoğun katılımla bir anma programı düzenlendi. PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk da 10 Kasım vesilesiyle yayımladığı mesajda; “10 Kasımlarda millet olarak biz, 81 yıl önceki yürek yangınını tekrar yaşar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarken O’nun emanet bıraktığı düstur ve ilkelere sahip çıkmanın O’nu yaşatmak olduğunu biliriz. Atatürk’ün milletimizle birlikte, mazlum milletlere örnek olan ve 20. yüzyılın bütün bağımsızlık savaşlarına ilham veren başarısı, sonsuza dek bize ışık tutacak ve güç verecektir” dedi.





Konya Şeker Kampüsünde gerçekleştirilen törene; Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri ile çalışanları, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi yöneticileri, akademisyenleri, AB Holding bünyesindeki iştiraklerin yöneticileri ve Konya Şeker çalışanları katıldı. Program, Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başladı. Büyük Önder’in, 81 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09:05’de tüm ülkede başlayan siren sesleri, Konya Şeker’den de yükseldi ve saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Katılımın oldukça yoğun olduğu programda öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk için kaleme alınan şiirlerle, Atatürk’ün vefatı sonrası dünya medyasına yer alan haberleri okudular.





PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81’inci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:





“İstiklal Harbinin önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde eksilmeyen minnet, saygı ve rahmet duygularıyla anıyoruz. Bizim için 10 Kasım’lar, O’nun bıraktığı ilelebet payidar olacak dediği en kıymetli mirasa, mirasçılarının bir kez daha sıkı sıkıya sarıldığı, O’nu anarken O’nun emanetine sahip çıkma iradesi ve kararlılığını pekiştirdiği günlerdir. 10 Kasım’lar bizler için O’nun kararlılığından ilham alma, O’nun mücadelesini ve Cumhuriyetimiz için gösterdiği hedefleri unutmama, unutturmama vesilesidir.





Ulu Önder Atatürk, vefakar ve kadirşinas milletimizin kalbinde ve zihninde daima yaşayacak ve milletimiz; düştüğü noktada ayağa kalkmasına önderlik eden önderinin manevi liderliğinde çağları aşan tarihi yürüyüşünü ebediyete kadar sürdürecektir. Atatürk, bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’le birlikte kalbimizde, fikirlerimizde ve dualarımızda dipdiri, capcanlı yaşamaya devam ediyor ve ilelebet devam edecek. Cumhuriyetimizin istiklal ve istikbali için O’nun gösterdiği hedefe sapmadan ilerleyen üreticiler olarak, Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 81’inci yılında bir kez daha rahmet, minnet, saygı ve bağlılıkla anıyoruz.”