Akşehir Belediyesi tarafından; 'Nasreddin Hoca'nın Torunları Ecdadıyla Buluşuyor' adıyla geçtiğimiz yıl başlatılan projede, bu yıl Çanakkale gezisine katılmak isteyen 11. sınıf öğrencilerinden son grup, düzenlenen törenle Çanakkale'ye uğurlandı.

Nasreddin Hoca Meydanı'ndaki uğurlama törenine, Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, okul idarecileri ve veliler katıldı. Son kafilede 5 otobüsle 215 öğrenci ve 10 öğretmen bulunuyor.



Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya “Çanakkale’de ecdadımız emsalsiz bir destan yazmış. Bugün burada böyle huzur içerisinde yaşayabiliyorsak onlara çok şeyler borçluyuz. Sizlerin oraları gezerek, idrak ederek, orada ecdadımızın nasıl bir destan yazdığını,  bize bu vatanı nasıl güzel bir şekilde emanet ettiğini, bunun için neler feda etmiş olduklarını görebilmenizi temenni ediyorum, hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.



Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından yapılan dua ile 5 otobüslük son kafile; uğurlamaya katılan protokol ve veliler tarafında el sallanarak Çanakkale'ye uğurlandı.



Proje kapsamında bu yıl toplam Bin yüz kırk 11. sınıf öğrencisi Çanakkale’ye gönderildi.



Akşehir Belediyesi; Ulusal Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması Akşehir elemeleri kapsamında derece alan öğrenciler ile engelli vatandaşlar için de Çanakkale gezileri düzenleyecek.