Akşehir Belediyesi; Mahalle İftarları Programlarının yeni durağı Söğütlü ve Yaşarlar mahallesi oldu.

Akşehir belediyesi tarafından düzenlenen iftar programları kapsamında Söğütlü ve Yaşarlar Mahallesi’nde iki ayrı yerde iftar yemeği verildi. Yazla Mahallesinde yapılan Ramazan Eğlence programına ise yoğun katılım oldu.



Akşehir Belediyesi tarafından Söğütlü ve Yaşarlar Mahallelerinde verilen iftar yemeklerinde Belediye Fasıl Grubu tarafından tasavvuf müziği dinletisi yapıldı.



Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya mahalle iftarlarında vatandaşların masalarını dolaşarak Ramazan-ı Şerif’lerini tebrik etti. Başkan Akkaya yaptığı konuşmada ”Allah oruçlarımızı kabul eylesin, ibadetlerimizi en güzel şekilde yaparak Ramazan Bayram’ına bizlere kavuştursun. Akşehir Belediyesi olarak Mahalle iftarlarımız devam ediyor. Çevremize baktığımız zaman bu huzurun, bu güvenin kıymetini daha iyi anlıyoruz. Bugün Filistin’de, Irak’ta, Arıkan’da, Suriye’de ve Doğu Türkistan’da Müslüman kardeşlerimiz bizim gibi huzur içerisinde güven içerisinde oruçlarını tutamıyorlar. İnşallah yüce yaratanımız onlara en kısa sürede özgür ortamda, huzur içerisinde oruçlarını tutmayı nasip etsin ve bunun içinde dualarımızı eksik etmeyelim. Bu mübarek aylarımız birlik ve beraberlimize vesile olsun inşallah. Allah ülkemizin birliğini, dirliğini bozmasın” diye konuştu. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ezanla birlikte açılan oruçtan sonra iftar yemeği yenilerek dua edildi.



Yazla Mahallesinde iftar sonrası yapılan Ramazan eğlencesi programında ise Karagöz Hacivat, Orta Oyunu, Kavuklu ile Pişekâr, çocuklar için yarışmaların yanı sıra, yüz boyama ve palyaço etkinlikleri yapıldı. Vatandaşların büyük ilgisini ve beğenisini toplayan programda pamuk şeker, patlamış mısır ve dondurma ikramı da yapıldı.