Üretimin sürekliliğini sağlayacak tedbirler çerçevesinde planlanan destek programından; toptancı hallerinde faaliyet gösteren KOBİ’ler ve komisyoncu meslek mensupları ile sebze-meyve taşımacılığı yapan KOBİ’ler yararlanabilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açıklamasına göre; Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansman Destek Programı, Bakanlık tarafından ilan edilmiş olan Ekonomi Reformları Eylem Planı’nda yer alan “Sebze ve meyve zayiatının azaltılması için soğuk zincir oluşturulmasına destek verilecektir” eylemi doğrultusunda, KOSGEB tarafından yürürlüğe alındı.

Program çerçevesinde işletmelerin, yerli malı ve yeni olmak kaydıyla 1 soğuk hava ünitesi edinimlerinde oluşacak finansman maliyetinin 10 puanlık kısmını KOSGEB geri ödemesiz olarak karşılayacak. En fazla 10’a kadar soğutucu frigorifik kasa veya ünitelerde de aynı uygulama geçerli olacak.

Teminat sıkıntısı çeken işletmeler, “Kredi Garanti Fonu A.Ş.’ye Sağlanacak Hazine Desteğine İlişkin Protokol” kapsamında KGF kefaletinden de faydalanabilecekler.