Milli Kültürümüzün zengin örneklerinden biri olan ve hala yaşatılmaya devam edilen sıra yarenliği geleneğinin başarılı temsilcileri Nasreddin Hoca Turizm Derneği Sıra Yarenleri; Akşehir Kültür Merkezi'nde “Şühedaya Dua Türk Milletine Vefa Gecesi” düzenledi.

Akşehir Kültür Merkezinde düzenlenen geceye; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Osman Fedai, Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı İsa Kurt ve yönetim kurulu üyeleri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.



Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Sıra yarenlerinin hazırladığı bu anlamlı program için teşekkür etti.



Kur’anı Kerim Tilaveti ile başlayan programda duygusal anlar yaşandı. Kuanı Kerim tilavetinin ardından Polis memuru Ayhan Doğru’nun okuduğu şiir ve İlçemizde yapılan en güzel istiklal marşı okuma yarışmasında dereceye giren Elif İngeç isimli öğrencinin okuduğu istiklal marşı katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Sıra yarenleri tarafından hazırlanan Akşehir’deki şehitlerin resimlerinden hazırlanan slayt gösterisinde şehit aileleri ve vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı.



Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Sıra yarenleri tarafından hazırlanan ve büyük alkış alan piyes sonrasında Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği tarafından hazırlanan Kur’anı Kerim ve Türk Bayrağı Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve sıra yarenleri tarafından şehit ailelerine verildi.