-Gösteri öncesi bugüne kadar sıra yarenliğine emek vermiş eski yarenlerde unutulmayarak teşekkür plaketi ve belgeleri verilirken eski ve yeni yarenlerin sergiledikleri oyunlar izleyenleri kahkahaya boğarak katılımcılardan tam not aldı


Milli Kültürümüzün zengin örneklerinden biri olan ve hala yaşamaya devam eden sıra yarenliği geleneğinin başarılı temsilcileri Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri, 2016-2017 sezon açılışını Akşehir Kültür Merkezi’nde sergiledikleri gösterileri ile başlattılar.


Sıra Yarenlerinin sezon açılış programına; Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Akşehir Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı İsa Kurt, Selçuk Üniversitesi Nasreddin Hoca Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜNHAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Öztaş, Akşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKŞAD) Başkanı İsmail İnce, şehit yakınları, gaziler, bazı kamu kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.


Akşehir Belediyesi Fasıl Grubu tarafından verilen müzik dinletisi ile başlayan gösteride Sıra Yarenleri ve misafirler çalan oyun havaları eşliğinde oyun oynadılar. Yaren geleneği oyunları, skeçler ile izleyenlere keyifli bir gece yaşatan yarenler, çekilişle izleyenlere çeşitli hediyelerde dağıttılar. Program sonunda, çekilişte elde edilen gelir Akşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne (AKŞAD) bağışlandı.