Akşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında şehrin deprem riskini gündeme getiren Başkan Salih Akkaya; yıkım kararı bulunan Nasreddin Çarşısı ile ilgili ihtimallerden söz ederken, Belediye Binasından da karot örnekleri alınarak analize gönderildiğini ancak sonuçtan çok umutlu olmadıklarını açıklamıştı. Sonuçların olumsuz gelmesi üzerine yıkım kararı alınacağı belli olan bina için Belediye yetkilileri tarafından, binada bulunan işyerlerinin sahipleri ile geçtiğimiz Cuma günü bir toplantı düzenlendi.

Belediyenin çağrısı ile yapılan bilgilendirme toplantısında; analiz sonuçlarının, Akşehir gibi deprem riski bulunan bir bölgede olması gereken kriterlerin çok altında kaldığı, C 25- C 30 aralığında olması istenen beton kalitesinin alt katlarda C 9, üst katlarda ise C 6 olduğunun tespit edildiği belirtilerek, binanın en kısa sürede boşaltılması gerektiği aktarıldı. İşyeri sahiplerinin, yıkım kararı sonrasında yönelebilecekleri çözüm alternatifleri de yine toplantıda yetkililerce hatırlatıldı.

Buna göre; yıkımın ardından tekrar yapılacak olan binada hak sahibi olanlar, 18 ay boyunca ayda bin 85 lira kira yardımı alabilecekler veya binanın yeniden inşasında paylarına düşen tutar için kullanacakları krediye uygulanacak olan faiz tutarının dörtte biri, devlet tarafından karşılanacak.

Bilgilendirme toplantısı; Belediyenin ilgili birimlerinden temsilciler ve hak sahiplerinden oluşacak bir komisyon kurularak gerekli hazırlıkların yapılması ve yeni bir toplantı düzenlenmesi kararıyla tamamlandı.