Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği ve Nasreddin Hoca Anma günleri ile ilgili olarak Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya başkanlığında bir değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda, konunun tüm paydaşlarının yer almaması dikkat çekti.





Akşehir Belediyesi Takkasızlar Konağı’nda yapılan toplantıya; İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, SÜNHAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kadir Öztaş, Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı İsa Kurt, Nasreddin Hoca Vakfı Başkanı Metin Koyuncu, Nida-Der Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Yadigar, Şehr-i Beyza Gençlik Derneği Başkanı Kürşat Halil Usta, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Şenlik ve Anma Günleri etkinliklerinde görev alan gönüllü gençler ve öğretmenler ile Belediye personeli katıldı.





Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; bugüne kadar her iki etkinlikte de görev alanlara teşekkür ederek, toplantıya katılanların önümüzdeki yıl yapılacak olan etkinliklere dair görüş ve önerilerini dinledi. Akkaya, eksikliklerin giderilerek Akşehir’i ve Nasreddin Hoca’yı tanıtmak adına daha güzel programlar yapılması için çalışacaklarını kaydetti.





Şenlik ve Anma Günleri’nin kültürel, turistik ve ekonomik açıdan Akşehir’e sunması beklenen katkılar göz önüne alındığında, birçok sivil toplum kuruluşu başta olmak üzere konunun diğer paydaşlarının da toplantıda görüşlerini bildirmesinin gerektiğini düşünen vatandaşlar; konunun daha geniş tabanlı bir toplantıyla yeniden masaya yatırılması yönünde görüşlerini bildirdiler.





Akşehir Belediye Meclisi toplantılarında da Meclis Üyeleri, şenliklerin ve anma günlerinin planlanmasında çeşitli görüşlerin alınması gerektiği konusunu gündeme getirmişlerdi.