Akşehir’de bir konferans veren ünlü yazar Sinan Yağmur, konferansı sırasında yaptığı açıklamada; Nasreddin Hoca ile ilgili bir roman yazarak, bu romanı 1 Temmuz 2016 tarihinde Akşehir’e ve Türkiye’ye kazandıracağının sözünü verdi.


Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Yazar Sinan Yağmur konferansı, Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören konferansa; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Belediye Meclis Üyeleri, Bazı kamu kurum müdür ve amirleri ile çok sayıda kişi katıldı.


Konferans öncesi, Yazar Sinan Yağmur ve eserleri hakkında bir sunum yapıldı. Konuşmak için kürsüye gelen Sinan Yağmur Akşehir’e ve Akşehir’de devam eden ‘Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor’ projesine övgüler yağdırarak “Akşehir’in kültürü, eğitimi, saygınlığı ve insana olan sevgisi sadece slogan değil, özünden mayasından geliyor. Geçtiğimiz yıllarda Akşehir’e bir program için geldiğimde bir ilçenin bu kadar kısa sürede eğitimde, kültürde, insanların o gözlerindeki parlaklığında bu kadar etkin bir değişime gideceğini tahmin edemiyordum. Bu anlamda tabelası büyük birçok büyükşehrin; nüfusu, geliri çok yüksek birçok ilçe ve şehrin yapamadığını, hatta Kültür Bakanlığı’nın birçok biriminin yapamadığını Akşehir başarmış. Akşehir’in kitap okuma kampanyası okullarda çocuklara kitap okuma aşkını, kitap sevgisini vermesi, öğretmenlerimizin öğrencileriyle fedakar bir şekilde ilgilenmesi, Akşehir Belediyesi’nin ve diğer kuruluşların bu güzel eğitim projesini desteklemeleri, bununla birlikte çocuklarımızın kültür seviyelerinin, okuma oranlarının, üniversite eğitimin diğer ilçelere göre yüksek olması ve bunların meyvelerinin zaman içinde çıkması nedeniyle Akşehir bir Kültür Şehri olmuştur” dedi.    


Sinan Yağmur kitap kampanyasının en büyük proje ortaklarından biri olan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı konferansın başında sahneye davet ederek, böyle bir projeye imza atmasından dolayı tebrik ederek üzerinde Peygamber Efendimiz’in İsmi Şerif’inin bulunduğu bir tablo hediye etti.


AKŞEHİR’E VE TÜRKİYE’YE NASREDDİN HOCA ROMANI KAZANDIRACAĞIM


Başkan Akkaya’ya hediye takdim ederken Akşehirlilere de bir müjde veren Yazar Sinan Yağmur “ 1 Temmuz 2016 tarihinde Nasreddin Hoca’nın romanını Akşehir’e ve Türkiye’ye kazandıracağım inşallah, Allah ömür verirse” dedi. Bu sözü ile büyük alkış alan yazar Sinan Yağmur konferansına geçerek, Peygamber Efendimizin hayatı, aile yapısı, çocukları ile ilişkileri ve nasıl bir örnek insan olduğunu çeşitli hadis ve hikayelerle dinleyicilere aktardı.


Büyük beğeni toplayan konferansın sonunda bazı nasihatlerde de bulunan Sinan Yağmur, “Bugün biz gönlümüzde nice kişileri öldürüyoruz, dünya denen yalan, dünya denen riya, dünya denen geçici, mal mülk, toprak, alkış, marka, diploma, makam, imaj için. Şu soruyu ara sıra sorun. ‘bugün falancanın kalbini kırdım değdi mi?’. İşte gönül bir testidir. Testi testiyle takas edilir ve Hz. Peygamberin hoş görüsünü, affetmesini, bağışlamasını anlayan mümine düşen görev şudur; Ya Allah, Bismillah der daldırırsın testini denize nasibince alırsın. Sen sen ol, denizi testiye doldurmaya çalışma…Testiden de olursun, sudan da olursun” dedi.


NASREDDİN HOCA BİR CEM YILMAZ VE STAND UP’ÇI DEĞİLDİR


Konuşmasının sonunda, Nasreddin Hoca’ya da değinen Sinan Yağmur “Hani Nasreddin Hoca deyince insanların aklına bir Cem Yılmaz, bir stand up’çı, bir nüktedan, bir fıkra anlatıcı gibi yanlış bir algı var. O; eğitimi, felsefesi, manayı, güzelliği, İslami Tebliği, Güleryüz, sözlü şakaları ve her bir sözünde binlerce kitabın anlatamayacağından daha fazla hikmetler anlatan Bir Allah dostuydu. Bir müfessirdi. O Akşehir’i dünyanın merkezi olarak nitelendirdi ve haklı çıktı ama bir eksik taraf vardı. Akşehir sadece dünyanın merkezi değil, gönüllerimizin de merkezidir. O gönüllerimiz asla ve asla gam ve kederle kirlenmesin” diye konuştu.


Konferans sonunda büyük alkış alan Yazar Sinan Yağmur’a, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saati armağan edildi.


Yazar Sinan Yağmur konferans sonrası Kültür Merkezi fuaye salonunda hayranlarına kitaplarını imzaladı.