Akşehir’de dün gece meydana gelen yangında Akşehir Toprak Mahsulleri Ofisine bağlı siloların bir tanesinde yangın çıktı.


Yangında kaynak yapmakta kullanılan oksijen tüpü de alev alırken itfaiyenin yoğun çabaları sayesinde oksijen tüpü ve silodaki yangın söndürülerek kontrol altına alındı.



            Olay Akşehir İstasyon Garı yakınlarındaki Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında meydana geldi. Gündüz saatlerinde Toprak Mahsulleri Ofisine ait silolarda temizlik ve oksijen kaynağı ile tadilat yapıldı. Gece tadilat yapılan siloda yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşlarca durum Akşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine ve güvenlik güçlerine bildirildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri hemen yangına müdahale etti. Çevre belde belediyelerin itfaiye ekipleri de olay yerine gelerek söndürme çalışmalarına katıldı.



Yangın hakkında bilgi almak için olay yerine Akşehir Kaymakamı Ali Dursun ve Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Adsız Belediye Başkanı Türkan Pınar Çiğdem, İlçe Emniyet Müdürü Emin Kafalı geldi. Yangının oksijen kaynağıyla tadilat yapılırken siloların içindeki buğday tozlarının ısınması ve daha sonra tutuşması sonucu çıktığı sanılırken yangın esnasında aşağıda bulunan kaynak yapmakta kullanılan oksijen tüpü de alev aldı. oksijen tüpüne hemen müdahale eden itfaiye ekipleri tüpü patlamadan söndürerek olası bir faciayı da önledi. 8 araçla müdahale edilen yangın bir saatte kontrol altına alınırken yaklaşık 2 saatte soğutma çalışmaları sürdü.



Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.