Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahla vurulup yaralandıktan sonra, olay yerine çağırılan belediye ekiplerince götürülen köpek hakkında Akşehir Belediyesi aşağıdaki açıklamayı yaptı:

Kredi Yurtlar Kurumu yakınında silahla vurulmuş halde bulunan köpek, Akşehir Belediyesi’nin ilgisiyle tedavi ettirildi. Yaralı köpek; Konya Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde tedavi ettirildikten sonra, yasa gereği bulunduğu ortama salınması gerektiğinden, Akşehir Belediyesi ekipleri tarafından Kredi Yurtlar Kurumu yakınındaki alanda doğal ortamına bırakılması düşünüldü.



Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir’li hayvan severler ve basın mensupları ile birlikte silahla yaralanmış olarak bulunan ve tedavisi yaptırılan köpeği doğal ortamına bırakmak için Kredi Yurtlar Kurumu yakınına geldi.



Burada bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Yıldız “Bu köpekle ilgili olarak bazı çevreler tarafından Belediyemiz ve Kredi Yurtlar Kurumu’muzla ilgili olarak hunharca bir linç girişimi yapılmış ancak bu yaralı hayvan belediyemizce Konya Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde 10 gün boyunca tedavi ettirilmiştir. Biz bu yaralı köpeğimizin tedavi edildiğini ve iyi bir konumda olduğunu hayvan severlerimizin ve basınımızın önünde gösteriyoruz. Bu linçi yapanlardan biz Belediye Başkanımız, şahsımız, KYK Müdürümüz ve çalışanlarımız adına da bir özür bekliyoruz. Biz sokak hayvanlarımıza sahip çıkıyoruz ve bununla ilgili olarak aracımız ve ekibimiz hazır durumdadır. Bu yaralı köpeğimiz de belediyemiz tarafından Konya’da tedavi ettirilmiş ve sağlığına kavuşan bu köpeğimiz kanun gereğince bulunduğu ortama geri bırakılacaktır” dedi.



Akşehirli hayvan severler de, vurularak yaralanan köpeğin Akşehir Belediyesi’nce tedavi ettirilmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, Akşehir Belediyesi’ne ve tüm yetkililere teşekkür ettiler. Tedavisi tamamlanan köpek bulunduğu doğal ortamına geri bırakılacakken hayvan severlerin isteği üzerine bir müddet belediye tesislerinde bakılacak. Bu süre zarfında hayvan severler tarafından köpeğin sahiplendirilmesine çalışılacağı, sahiplenilmezse doğal ortamına bırakılacağı öğrenildi.



Belediye ekiplerince alınan köpeğin durumu hakkında bilgi edinemeyen hayvan hakları koruyucuları, köpeğin akıbetini sorgulayarak konuyu gündemde tutmuşlardı.