Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen ve yüz yüze yapılması planlandığı halde salgın nedeniyle internet ortamına alınan “Girişimciler için E-Ticaret: Teoriden Pratiğe” eğitim programı başladı.





Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın konuyla ilgili paylaşımında yer alan bilgiye göre; sertifikalı eğitim programı, KOBİ’lerin hızla dijitalleşen dünyaya ayak uydurmalarını ve rekabet güçlerini artırmalarını sağlamayı amaçlıyor. Katılımın tüm Oda üyeleri için ücretsiz olduğu programda, 16 Haziran 2020 Salı günü; E-ticarete geçişte ürünlerde yapılması gereken hazırlıklar, E-ticarette satışları artırmanın ve ödeme/kargo sistemlerini etkin kullanmanın yolları konu edildi. Eğitim programının takip eden günlerde içerdiği konu başlıkları ise şöyle:





23 Haziran 2020 Salı günü 14:00-16:00 saatleri arasında: E-Ticarette dijital pazarlama, Sanal POS ve ödeme sistemleri, E-Ticarette entegrasyon ve tedarik zinciri.





30 Haziran 2020 Salı günü 14:00-16:00 saatleri arasında: E-Ticarette yasal mevzuatlar, Güven damgası uygulaması, E-Ticaret sitesi altyapı hizmetleri, Ödeme sistemleri ve saha operasyonu.





7 Temmuz 2020 Salı günü 12:00-14:00 saatleri arasında: E-İhracata giriş, Uluslararası pazarlar ve mikro ihracat, E-İhracatta gümrük, lojistik ve iade süreci.





Detaylar ve katılım linklerine, https://webinar.tobb.org.tr üzerinden ulaşılabiliyor.